Kabelzinkers nieuwe Botlekbrug

In opdracht van aannemer A-Lanes A15 (samenwerkingsverband tussen; Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton) heeft CCI Leidingsystemen eind 2012 de opdracht verkregen voor de bouw en installatie van twee stalen kabelzinkers ten behoeve van de bouw van de nieuwe Botlekbrug. De Botlekbrug is onderdeel van een druk knooppunt van spoor-, weg- en vaarverkeer. De huidige Botlekbrug is een knelpunt voor vrachtverkeer en scheepvaartverkeer, omdat hij op dit moment te smal en te laag is. Tevens moet de brug zeer geregeld open voor de scheepvaart. De bouw van de nieuwe brug en het installeren van deze zinkers is onderdeel van de werkzaamheden ten behoeve van de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein.

In en op de twee kabelzinkers zijn ca. 130 buizen en buisjes verwerkt voor o.a. glasvezelkabels, stroom, water en andere doeleinden. In de figuur een schematische weergave.

schema

Na de volledige samenstelling zijn de zinkers gedämmert zodat alle leidingen gefixeerd zijn. Op de kade in Moerdijk zijn de zinkers door Mammoet geladen en over water naar de Botlekbrug vervoerd.

Projectgegevens

Opdrachtgever
A-Lanes

Uitvoeringstermijn
2013 & 2014

Extra gegevens
Kabelzinkers nieuwe Botlekbrug


Vragen?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Meer projecten uit de categorie stalen leidingsystemen